Nya förbuds- och upplysningsskyltar på området sommaren 2020

 

Styrelsen har i ett försök att lindra de problem som uppstått med felparkerade fordon och nedskräpning tagit fram ett antal nya skyltar till området. Här följer lite info om dessa så att ni vet hur vi tänkt:

Vid båda infarterna sitter nu en förtydligande text om att P-förbud råder i hela området och att besökare hänvisas till gästparkering vid ängen. (Infart Guldboda S)

En likadan skylt sitter i backen vid stigen ner till lianen.

Vid stranden i Bergvik, klipporna vid lianen och stigen ner till Örnsand sitter skyltar som uppmanar till hänsyn och att respektive plats lämnas i det fina skick de var när besökaren anlände med hänvisningar till sopcontainer vid infarterna.

Parkeringen vid Örnsand har tack vare en insats av Ove Theill och Dag Lindberg fått ett lyft genom att 4 tydliga parkeringsplatser markerats. Då de boende på Kvarnholmen parkerar här så har två av platserna reserverats för just Kvarnholmen. Övriga två platser har reserverats för medlemmar i GTFF. Vi hoppas att de först och främst används av de medlemmar som vill ta sig till stranden men av olika anledningar har svårt att göra det till fots. Vi tänker främst på våra äldre, gravida eller medlemmar som av andra anledningar har svårt att röra sig i backarna.

Vi hoppas att skyltarna ger resultat i form av färre felparkerade bilar och renare stränder och klippor.