Vårstädning den 29 april 2023

Den 29 april är det dags för gemensam vårstädning! Alla som vill hjälpa till samlas på ängen vid tennisbanan 9.00 för fördelning av arbetsuppgifter. Styrelsen bjuder som vanligt på korvgrillning och något att dricka framåt lunchtid vid tennisbanan. Kvällen därpå, på Valborgsmässoafton, tänder vi brasan på ängen 20.00 (om vädret tillåter). Var snälla och lägg inte på eget ris eller annat på högen på ängen – vi vill bara ha det ris vi samlar gemensamt från städningen annars riskerar vi att få en brasa som måste passas hela natten. 

Det har den gångna veckan genomförts en mindre avverkning i kvarter 8 i enlighet med den skötselplan som finns tagits fram av kvartersmästare och styrelse gemensamt med vår kontrakterade skogsavverkare Magnus Kurtsson. Det gäller framförallt en del döda/torra träd längs med strandstigen och lite utglesning av träd på allmänningen längs med Högvägen. Den här gången har vi provat att inte betala för flisning av riset, utan det har förhoppningsvis samlats ihop till högar som vi får ta hand om själva, eller låta ligga kvar på ställen där det inte stör.