Våren 2024

Lördagen den 27 april är det dags för årets vårstädning. 

Samling 9.00 vid tennisbanan för kvartersmästare och andra. Som vanligt bjuder styrelsen alla städare på korvlunch vid tennisbanan från ca. 12.00. 

Ett par dagar senare på Valborg hoppas vi att vädret tillåter att vi tänder brasan på ängen vid 20.00.

Viktigt att ni inte lägger stora stockar/bräder från tomterna utan bara ris från vårstädningen lördagen innan. Vi vill inte bli stående hela natten och vakta! 

Vi kan också informera om att vi efter initiativ från några medlemmar och därefter kontakt med kommunens viltvårdare köpt in nya minkfällor som fångar och avlivar den mink som lockas in i fällan. Några fastigheter provar fällorna i mars/april. Nästa omgång blir till hösten – de som är intresserade kan få mer information och anmäla intresse till Helena eller Janne i styrelsen (enklast att ni tar kontakt i samband med vårstädningen). Fällorna ska inte vara farliga för lösgående katter enligt kommunens viltvårdare och de kommer bara sättas upp på enskilda fastigheter.