Ideér

Här är en del jobb som återstår och några ideér. Allt står det var och en fritt fram att realisera. Fyll gärna på med nya förslag!

 1. 1. Sätta upp hängrännor och stuprör tillsammans med en tunna på marken så finns det sötvatten då sommarvattnet är avstängt.

 2. 2. Bygga en väggfast bänk utmed långsidan.

 3. 3. Montera en leddiod i en gammal fotogenbrännare skänkt av Pelle, som en spotlight riktad mot ugnen.

 4. 4. Fylla på med sand nedanför badstegen. (Men det försvinner nog lika snabbt)

 5. 5. Ställa en utsiktskikare fast monterad på räcket.

 6. 6. Sätta upp en s.k. taltratt på framsidan på utsidan förbunden med en slang till ett munstycke på väggen bredvid ratten så man kan ”prata” och beställa in en öl som en kapten när man styr. (Tratten finns faktiskt redan, gjord i koppar men jag saknar en bra slang med 60 mm innerdiameter.)

 7. 7. Snickra till ett fönsterbleck i trä till lilla fönstret i duschrummet. Det behöver inte sticka ut ifrån väggen på utsidan men det ska slutta lite även om det inte heller behövs.

 8. 8. Sätta upp en väderstation och lägga ut alla värden på hemsidan. Det krångligaste har Voitto redan löst. Det är bara att hitta en produkt med ett API som kan snacka med minidatorn i bastun så är det klart.

 9. 9. Fixa det sista med vindskivorna på framsidan. Det återstår att kapa vinkelrät och till rätt längd så plåten sticker över kanten.9. Sätta i leddioder i lanternorna på framsidan.

 10. 10. Klä taket i hörnan vid skorstenen med mineritskivor snyggare.

 11. 11. Olja in bastulavarna. Bara häll på flödigt med en neutral billig olja (raps/oliv) och låt stå över natten.

 12. 12. Skruva dit en tappkran till varmvattentanken på höger sida. Kranen finns inköpt och klar.

 13. 13. Sätta upp en webbkamera som visar panoramat live ut mot vattnet. (Men kostnaden för datamängden blir troligtvis för hög)

 14. 14. Rita upp en stor kompassros på trallen utanför bastun.