Midsommar

GTFFs sedvanliga midsommarfirande är en trevlig tradition för många, men även andra med anknytning till Muskö tar tillfället i akt att delta. Enligt gammal tradition så kläs och reses stången på förmiddagen på midsommarafton och på kvällen dansar vi på Österudds Brygga.

Midsommardagen inleds med tävlingar för både barn och vuxna på ängen som håller på fram till lunch. Efter en kort paus fortsätter firandet på eftermiddagen och vi lockas ned till ängen av tonerna till musikerna som marscherar genom området ner till ängen för en eftermiddag med traditionell musik och dans.

Midsommarafton
8:00 samlas vi vid ängen på parkeringsplatsen för att åka och hugga björkris.
10:00 kommer björkriset till ängen och vi klär stången. Det behövs många som plockar blommor, binder kransar, klär och reser stången!
21:00 dansar vi till levande musik, på Österudds brygga.

Midsommardagen
9:30 ordnas individuell femkamp, med handicap – så att både barn och vuxna kan tävla mot varandra. Förmiddagen avslutas med en lagtävling för alla leklystna samt prisutdelning för femkampen. Ha oömma kläder, vi kastar bollar och sitter på marken. Därefter blir det en paus så man hinner hem för att äta och byta till finkläder om man vill!
14:00 dansar vi runt midsommarstången.
Eftermiddagen avslutas med tävlingar för 3-4-åringar och familjetävling.