Nya sopkärl under vintern vid södra infarten

Styrelsen har kommit överens med SRV om en mindre ändring i sophanteringen vid södra infarten till området. Den container som vi nu slänger soporna i kommer framöver bara användas under sommarhalvåret. Under vintern kommer SRV flytta bak containern och låsa den. Framför kommer det istället placeras ut fyra sopskåp och ett kärl för matrester. Skälet är att det är betydligt mindre sopor under vintern och att sopskåpen och kärlet för matrester kan tömmas samtidigt och av den typ av sopbil som används i övrigt på Muskö.

Den här ordningen kommer gälla inom kort och fram till vecka 18, dvs. första veckan i maj då skåpen flyttas bort och containern låses upp och flyttas fram. Vecka 40, dvs. i början av oktober kommer så skåpen tillbaka och containern flyttas tillbaka och låses.

Vi har sagt att vi gör så här på försök och att vi får justera om det inte fungerar lika bra som tidigare. SRV har också lovat att snabbt ordna med extra tömning om det t.ex. skulle bli fullt vid påsk. Hör gärna av er till styrelsen eller direkt till SRV om ni märker att det är fullt.

Styrelsen